Camso s-a consacrat ca unul dintre cei mai puternici producatori aftermarket, dar si de componente pentru constructorii OEM, in industria powersports si gratie solutiilor inovatoare si performante oferite iubitorilor de aventuri extreme, a contribuit din plin la aparitia snow-bike-ului Arctic Cat SVX 450.
La inceputul acestui an au anuntat o premiera pentru companie, anume intrarea in segmentul kit-urilor de conversie a motocicletelor dirt bike in vehicule de zapada, realizand primul kit de acest gen, dupa modelul concurentilor Timbersled, preluati deja de catre Polaris. In urma cu cateva zile, insa, s-a putut vedea si la treaba acest kit, denumit Camso UTV 4S1, care va fi lansat oficial in cadrul Hay Days (deschiderea oficiala a sezonului de snowmobiling in America de Nord) si disponibil din 1 noiembrie pe piata.

In alta ordine de idei si pe subiectul central al stirii, insa, Camso (initial fondata Camoplast Solideal) anunta lansarea unui sistem inovator track (pe senile) destinat vehiculelor Side-by-Side/UTV, ca sa infrunte atat zapada, cat si dunele de nisip, mlastinile sau terenurile extrem de accidentate. Camso declara ca sistemul UTV 4S1 atinge noi culmi de performanta, valorificand la maxim durabilitatea si robustetea unui astfel de sistem.

“Camso UTV 4S1 a fost proiectat special pentru cele mai dificile conditii pentru a impinge experienta de pilotare side-by-side dincolo de limitele de pana in prezent”, a afirmat Bruce Dashnaw, directorul de vanzari si marketing al diviziei Powersports din cadrul Camso.

Amortizoarele de cauciuc folosite pentru a imbraca rolele de mijloc vor fi foarte apreciate de catre utilizatori si pasageri in maniera in care confortul, stabilitatea si reducerea vibratiilor sunt radical marite. Geometria imbunatatita a cadrului de otel solid adauga durabilitate, in special pe teren neacoperit cu zapada, asigurand in acelasi timp o interschimbabilitate mai rapida ca oricand de la senila la roti si invers.

“Echipa noastra a proiectat Camso UTV 4S1 urmarind usurinta de utilizare si fiabilitatea, fara a sacrifica performanta si versatilitatea, pe orice teren, fie ca e greu, moale, umed, inghetat, intr-un cuvant dificil. Nici un alt track system de pana acum nu poate contribui la fel de mult la o experienta de riding perfect ca acest produs al nostru”, a tinut sa mai precizeze Danshaw.

In cateva cuvinte, inovatorul sistem de senile Camso UTV 4S1 se prezinta cu urmatoarele caracteristici unice: noua facilitate de suspensie a rolelor din mijloc reduce vibratiile si creste confortul la rulare, cadrul din otel solid, dar usor, adauga durabilitate, indiferent de natura terenului strabatut si ofera o mai buna distributie a greutatii, un intinzator mult mai puternic si mai ajustabil, care previne o nealiniere critica a componentelor, o comutare foarte rapida si usoara a sistemului la roti si invers, fara a fi necesare prea multe unelte si un cadru special amenajat.

Noul sistem de senile pentru vehiculele side-by-side Camso UTV 4S1 lansat e deja disponibil pe piata, fiind aplicabil celor mai multe side-by-side-uri ale producatorilor majori din industrie.